Δημήτρης Δημητριάδης

Futurist - CIO TheFutureCats Innovation Consultancy

Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι αφοσιωμένος στην «εξερεύνηση» του μέλλοντος και στον εντοπισμό των μέγα-τάσεων, των ασθενών σημάτων και της σύγκλισης των τεχνολογιών που διαμορφώνουν τον κόσμο μας. Είναι futurist και ειδικός στο σχεδιασμό των εταιρειών «του αύριο» και ερευνητής στην Ειδική Γραμματεία Μακρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Συγγραφέας του βιβλίου - 2049 Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας από την KEY BOOKS, μας προτρέπει να αγκαλιάσουμε την αβεβαιότητα ως απαραίτητη συνθήκη προόδου.

Ως ομιλητής, δίνει στο κοινό μια αισιόδοξη, αλλά προσγειωμένη άποψη για τα πιθανά μέλλοντα και πώς οι τεχνολογίες διαταράσσουν ό,τι κάνουμε, απαντώντας σε ερωτήματα που θα καθορίσουν την ανθρωπότητα: Πώς οι εκθετικές τεχνολογίες, όπως το AI, το blockchain και η εικονική πραγματικότητα, συναντώνται και διαμορφώνουν τον κόσμο μας;

Έχει περάσει από τη σκηνή σημαντικών συνεδρίων και future labs για brands όπως η L’Oréal Paris, η Philip Morris International, World Learning, Digital Communication Network και η Johnson & Johnson και για διεθνείς φορείς όπως το U.S. Department of State, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), η Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας (ELA), το Κέντρο Ευρωπαϊκής Προοπτικής (CEP), TEDxAUEB, TEDxUniversityofMacedonia, TEDxMetropolitanCollege και πολλά άλλα.
Ως ειδικός στον ψηφιακό μετασχηματισμό που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και τους ψηφιακούς κόσμους, η έρευνα του έχει παρουσιαστεί σε διεθνής εκδόσεις όπως η Herald Tribune, Fortune αλλά και στα ελληνικά στην Καθημερινή, Fortune Greece, Lifo, Athens Voice κα. Η μοναδική του ικανότητα να γεφυρώνει τους κόσμους της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας του επιτρέπει να δίνει πρακτικές κατευθύνσεις που βοηθούν τους ηγέτες να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες και να μεταμορφώσουν τους οργανισμούς τους. Εδώ και πολλά χρόνια εκπαιδεύει ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για να δίνει συμβουλές στην ανιψιά του όταν εκείνος δεν θα είναι εκεί.

 

;