Δήμητρα Λεμπέση

Νομικός Σύμβουλος

Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ)

Η Δήμητρα Λεμπέση είναι νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) από τον Νοέμβριο του 2014. Συμμετέχει τακτικά στις ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Ενώσεων και Βιομηχανιών (EFPIA) στις Βρυξέλλες ((www.efpia.eu).

2004-2014 Νομικός Σύμβουλος εισηγμένου ομίλου συμμετοχών σε υδατοκαλλιέργειες και αγροτικές καλλιέργειες (Ελλάδα, Η.Β., Τουρκία, Ισπανία).

2001-2004 Συνεργαζόμενη Δικηγόρος στη νομική εταιρεία Καλάβρος και Συνεργάτες Ο.Ε., Αθήνα, στο ιδιωτικό και φαρμακευτικό δίκαιο.

2000-2001, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Βρυξέλλες, (B4- Κοινοτικές Πρωτοβουλίες - Κρατικές Επιχορηγήσεις), άσκηση. 1998-1999, Ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης, άσκηση.

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1974). Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στη Γαλλία (PARIS X, Nanterre). Συνέχισε της σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο (απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Διεθνές Εμπόριο μετ' επαίνου). Όταν επέστρεψε, συνέχισε με ερευνητικές μεταπτυχιακές σπουδές στο Αστικό Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στο Ευρωπαϊκό Ιδιωτικό και Καταναλωτικό Δίκαιο μετά πολλού επαίνου). Σήμερα είναι υποψήφια διδακτορικού τίτλου.

  • Κατέχει MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
  • Συντάκτρια νομικών εκθέσεων.

Παρακολουθεί τακτικά εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου (ERA) στο Τριρ και τη Ρηνανία-Παλατινάτο στη Γερμανία και στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο.

Ως σύμβουλος του SFEE, ήταν διοργανώτρια και εισηγήτρια στο 1ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Δίκαιου (8 Δεκεμβρίου 2016, Αθήνα) και στο Ελληνικό Εργαστήριο για τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (Hellenic GDPR Workshop) που διοργανώθηκε στις 6 Ιουλίου στην Αθήνα.