Κωνσταντίνος Μαραγκός

Διευθύνων Σύμβουλος

SkaMa Ε. ΣΚΑΖΙΚΗΣ – Λ. ΜΑΡΑΓΚΟΣ A.E.

Ο Κωνσταντίνος Μαραγκός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958 και αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο ANATOLIA.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γερμανία στο T.H. Darmstadt ως Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και είναι κάτοχος MBA από το INSEAD – Fontainebleau στη Γαλλία. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά.

Ο Κωνσταντίνος Μαραγκός εργάστηκε στη Γερμανία, στις εταιρίες «FAG Kugelfischer Georg Schaefer & Co» και «Carl Freudenberg» καθώς και στις ΗΠΑ στην εταιρία
« FAG Bearings Corporation » Stamford-Connecticut.

Ανέλαβε από το 1989, Διευθύνων Σύμβουλος της SkaMa Ε. ΣΚΑΖΙΚΗΣ – Λ. ΜΑΡΑΓΚΟΣ Α.Ε. με έδρα την Αθήνα και σκοπό την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στη Νότιο Ελλάδα. Η SkaMa Ε. ΣΚΑΖΙΚΗΣ – Λ. ΜΑΡΑΓΚΟΣ Α.Ε. είναι εισαγωγική, εμπορική εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιομηχανικών προϊόντων Μετάδοσης Ισχύος παρέχοντας ταυτόχρονα ολοκληρωμένο φάσμα Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και στο τομέα Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων με πανελλαδική κάλυψη.
Από το 2002 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος.

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) από το 2002 έως το 2005, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του YPO (Young Presidents’ Organization) Aegean Chapter από το 2000 έως το 2004 καθώς και Πρόεδρος από το 2004 έως το 2005. Επίσης ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ergotrak Α.Ε. του ομίλου εταιριών της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. από το 2002 έως το 2008. Υπήρξε ακόμα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΒΒΕ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος) από το 2009 έως το 2014.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) από τον 06/2012 και από το 2016, Ταμίας του ΣΕΒ έως σήμερα. Ταυτόχρονα είναι και Αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου από τον 06/2015 έως και σήμερα ενώ υπήρξε ήδη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοικούσας Επιτροπής από το 2011.