Ηλίας Χάντζος

Senior Director EMEA & APJ Global CIP and Privacy Advisor Government Affairs

Symantec Corporation

Ηλίας Χάντζος
Senior Director, Symantec Government Affairs EMEA & APJ, Global CIP and Privacy Advisor

Είναι ο Senior Director της διεθνούς εταιρείας Ψηφιακής Ασφάλειας Symantec, για τις περιοχές ΕΜΕΑ και Νοτιοανατολικής Ασίας (APJ). Είναι επίσης Global Advisor για θέματα Κρίσιμων Υποδομών και Προστασίας Δεδομένων της εταιρείας. Εκπροσωπεί τη Symantec σε διαβουλεύσεις για θέματα δημόσιας πολιτικής σχετικά με την Ασφάλεια Πληροφοριών και την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μιλώντας με τις αρμόδιες εθνικές κυβερνήσεις, δημόσιες αρχές, αλλά και διεθνείς οργανισμούς.

Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Symantec το 2004, ο Ηλίας Χάντζος ήταν αξιωματούχος νομικών και δημοσίων θεμάτων Ασφάλειας Πληροφοριών, στη Γενική Διεύθυνση Κοινωνίας της Πληροφορίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στις συνομιλίες για τις συμφωνίες Council of Europe Cybercrime Convention και Framework Decision on Attacks against Information Systems. Έχει επιπλέον εργαστεί σε πολυάριθμα ευρωπαϊκά έργα σχετικά με την κοινωνία της πληροφορίας και την ασφάλεια των πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των Privacy on Electronic Communications, Data Retention Directive και European Network and Information Security Agency (ENISA), ενώ εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πολυάριθμα διεθνής συνέδρια.

Είναι κάτοχος πτυχίου νομικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, πτυχίου Erasmus από το University of Limburg, τίτλου Master στους Υπολογιστές και το Δίκαιο της Επικοινωνίας από το Queen Mary College, University of London και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Solvay Business School. Έχει επίσης ολοκληρώσει εκπαιδευτικά προγράμματα στα Lee Kuan Yew School of Public Policy της Σιγκαπούρης και στο JFK School of Government in Harvard. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγους Αθηνών και έχει διατελέσει Πρόεδρος Εκτελεστικού Συμβουλίου στο TechAmerica Europe. Έχει επίσης ολοκληρώσει τέσσερις θητείες ως Πρόεδρος του European Policy Council of Business Software Alliance (BSA). Είναι διορισμένο μέλος του Permanent Stakeholders Group στο European Network and Information Security Agency (ENISA) και στο Europol’s European Cybercrime Center (EC3) Advisory Board. Εκπροσωπεί τη Symantec στο NATO Industry Cooperation Platform. Είναι μέλος της τάξης του 2014 Young Global Leaders του World Economic Forum.