Πέγκυ Βελλιώτου

Partner & Head of People, Consulting

KPMG in Greece

Η Πέγκυ διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο Συμβουλευτικό κλάδο.
Η εργασιακή της εμπειρία ξεκινά το 1991 στην εταιρεία GOOD YEAR HELLAS σαν οικονομική αναλύτρια και συνεχίζεται στη Διεύθυνση Πωλήσεων, μέσω
πρατηρίων της SHELL HELLAS, σαν επιχειρησιακή αναλύτρια για δύο χρόνια. Ένα χρόνο μετά, παίρνει μέρος σαν εκπρόσωπος της SHELL HELLAS, σε Πανευρωπαϊκή μελέτη σύγκλισης των εταιρειών SHELL διεθνώς. Στο πλαίσιο αυτού του έργου εκπαιδεύτηκε από συμβούλους στο Λονδίνο και εργάστηκε σε ευρωπαϊκές ομάδες για την υλοποίηση σε τοπικό επίπεδο ενός μεγάλου έργου αναδιοργάνωσης της εταιρείας.
Το 1999 ξεκινά την καριέρα της στην KPMG, όπου τα τελευταία 12 χρόνια κατέχει το ρόλο της Γενικής Διευθύντριας (Partner) στο Advisory, ενώ από το 2019 έχει και το ρόλο του Staff Partner για την εταιρεία της.
Η Πέγκυ διαθέτει εκτενή εμπειρία στην επιλογή και αξιολόγηση στελεχών και ταλέντων για την ελληνική και διεθνή αγορά. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 14.000 συνεντεύξεις και έχει τοποθετήσει με την ομάδα της πάνω από 2.000 στελέχη, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, αξιολόγησης και παρακίνησης προσωπικού.
Διαθέτει εξειδίκευση στην επιλογή και αξιολόγηση μελών Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και σε προγράμματα “On Boarding” για C-Level στελέχη.
Η Πέγκυ είναι απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και ειδικότερα του Οικονομικού Τμήματος, με μετεκπαίδευση στο πρόγραμμα “Advanced Negotiations and Decision Making Skills” από το Harvard Business School - USA.
Επίσης είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ινστιτούτου SANDLER

;