ΕΛΕΠΑΠ

ΕΛΕΠΑΠ

H Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, www.elepap.gr, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο αγωνίζεται από το 1937 έως σήμερα, για την αναγνώριση του δικαιώματος των παιδιών με αναπηρίες να μεγιστοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, να εκπληρώσουν τους προσωπικούς τους στόχους να κατακτήσουν στο μέγιστο δυνατόν την αυτονομία τους και την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ είναι να συνεχίσει να βελτιώνει και να αναπτύσσει τις παροχές και τα προγράμματά της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Στόχος είναι να συνεχίσει να παρέχει καινοτόμες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αποκατάστασης, οι οποίες να εντάσσονται σε ολοκληρωμένα προγράμματα, που λαμβάνουν χώρα σε ένα ασφαλές και οικείο προς τα παιδιά και την οικογένεια περιβάλλον. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δίνονται οι καλύτερες ευκαιρίες για την καλλιέργεια των ψυχοκινητικών δεξιοτήτων, για την ανεξαρτησία και την επίτευξη στόχων σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες.

Οι οικογένειες βρίσκουν στην ΕΛΕΠΑΠ έναν έμπιστο συνοδοιπόρο στο μακρύ ταξίδι της αποκατάστασης. Μοιράζονται τους φόβους και τις ελπίδες τους, νιώθουν την αποδοχή και παίρνουν δύναμη και κουράγιο. Με τη στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ, οι γονείς κατορθώνουν να εναρμονίσουν τις εργασιακές, προσωπικές και οικογενειακές απαιτήσεις, καθώς επίσης και να νιώσουν ελπίδα και περηφάνια στο γονεικό τους ρόλο.

Με την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά του προσωπικού, των εθελοντών, των δωρητών, της διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, η ΕΛΕΠΑΠ συνεχίζει να στηρίζει περισσότερα από 1.000 παιδιά και ενήλικες στα έξι παραρτήματά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο. Είναι καθημερινός ο αγώνας για να μπορέσει να συνεχιστεί το όραμα της ΕΛΕΠΑΠ για

«Βήματα Ζωής», για ευκαιρίες ένταξης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία στην Ελλάδα.

Παράλληλα λειτουργεί: Σύγχρονο Κέντρο Ανάλυσης- Βάδισης και Κίνησης, Τηλεματικές Υπηρεσίες, Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης, Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, από 18 μηνών έως και 6 ετών, συνδυάζοντας εκπαιδευτική και θεραπευτική παρέμβαση, πρωτοποριακό ερευνητικό Πρόγραμμα Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης για ενήλικες, μετά από εγκεφαλικές βλάβες σε συνεργασία με το Day Treatment Head Trauma Program του Rusk Institute of Rehabilitation Medicine, του New York School of Medicine της Νέας Υόρκης, Πρότυπη Μονάδα Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης Παιδιών με Εγκεφαλικές Βλάβες, Πρόγραμμα Ημερήσιας Φροντίδας, καθώς και Πρόγραμμα για την Ολιστική Θεραπευτική Παρέμβαση Βρεφών, από ημερών έως και 2 ετών. Στα πλαίσια της υποστήριξης των ενηλίκων αποφοίτων των προγραμμάτων της, και με σκοπό την επαγγελματική και κοινωνική τους ένταξης, η ΕΛΕΠΑΠ ίδρυσε τον Απρίλιο του 2014 την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ARTεμείς με σκοπό:

 • Τη δημιουργία θέσεων εργασίας που μπορούν να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες ατόμων με αναπηρία.
 • Την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων με αναπηρία.

Σε ετήσια βάση αγκαλιάζει πάνω από 1.000 παιδιά & ενήλικες με αναπηρία!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

 • Ειδικό πρόγραμμα βρεφών. Για βρέφη από ημερών έως 18 μηνών με ενεργή συμμετοχή γονιών.
 • Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτι- κής Παρέμβασης-Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής. Για παιδιά από 18 μηνών έως και 6 ετών.
 • Τακτικό Πρόγραμμα Προσχολικής & Σχολικής Ηλικίας. Για παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως και 16 ετών.
 • Πρόγραμμα Μαθητών των Ειδικών Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων που στεγάζονται στην ΕΛΕΠΑΠ.
 • Θερινό Πρόγραμμα. Λειτουργεί μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
 • Περιοδικό Πρόγραμμα. Για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που κατοικούν μακριά από την Αθήνα.
 • Κέντρο Επαγγελματικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ενηλίκων. Πιστοποιημένο από το ΕΚΕΠΙΣ.
 • Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ενηλίκων με τη στήριξη του ΕΣΠΑ.
 • Πρόγραμμα Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών, για αποκατάσταση ενηλίκων 16 έως 55 ετών με επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες.
 • Πρότυπη Μονάδα Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης Παιδιών με Εγκεφαλικές Βλάβες,
 • Κέντρο Ανάλυσης-Βάδισης και Κίνησης. Για παιδιά και ενήλικες με βαδιστικά προβλήματα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΕΠΑΠ:

Μόνο το 13% του ετήσιου προϋπολογισμού της ύψους € 6.900.000 καλύπτεται από την Κρατική Επιχορήγηση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 43% από νοσήλια και ασφαλιστικά ταμεία και 9% από κληροδοτήματα.

1€ στα 2€ που χρειάζεται η ΕΛΕΠΑΠ, εξαρτώνται από τη στήριξη της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου.

Η κοινωνία χρειάζεται την ΕΛΕΠΑΠ και η ΕΛΕΠΑΠ την κοινωνία για να μπορεί να συνεχίζει να υπηρετεί το όραμά της.

«Βοήθησε ένα παιδί με Αναπηρία να κάνει τα πρώτα του βήματα...»

Με το σύνθημα: «λίγα από τους πολλούς», «βοηθήστε μας να μας γνωρίσουν και οι φίλοι σας», η ΕΛΕΠΑΠ, απευθύνει έκκληση στήριξης.

Κάνε τώρα τη δική σου πράξη αγάπης:

-  Προσφέροντας μία δωρεά με:

 • Κατάθεση σε τραπεζικό Λογαριασμό ΕΛΕΠΑΠ: ETE 139/480064-84

IBAN:GR81 0110 1390 0000 1394 8006 484 Alpha Bank:115-002002005795,

IBAN:GR06 0140 1150 1150 0200 795

 

 • Μέσα από το site της ΕΛΕΠΑΠ, www.elepap.gr
 • Xρέωση πιστωτικής σας κάρτας
 • Με ταχυδρομική επιταγή, μέσω ΕΛΤΑ, στη διεύθυνση: Κόνωνος 16,116 34 Αθήνα.
 • Με απευθείας κατάθεση στο Λογιστήριο της ΕΛΕΠΑΠ, στη διεύθυνση: Κόνωνος 16, 116 34 Αθήνα.

- Ή συμμετέχοντας σ ’ένα από τα προγράμματα στήριξης της ΕΛΕΠΑΠ:

Δείξτε την αγάπη σας με μία Συνδρομή Αφοσίωσης.

Γίνετε κι εσείς πιστός συμπαραστάτης της ΕΛΕΠΑΠ με τη «Συνδρομή Αφοσίωσης», για να συμμετέχετε ενεργά στα θεραπευτικά προγράμματα ολιστικής

παρέμβασης των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ και να στέκεστε δίπλα μας στις τελευταίες εξελίξεις. Μηνιαία € 25, Τετραμηνιαία €100, Ετήσια 300 ευρώ.

Υιοθετήστε οικονομικά ένα από τα παιδιά μας.

Καλύψτε το κόστος του αποκαταστασιακού προγράμματος ενός άπορου παιδιού της ΕΛΕΠΑΠ.

Ετήσιο κόστος € 4.000

Δείξτε την αγάπη σας με μία Δωρεά Χαράς:

Αντί δώρων, οι καλεσμένοι στις γιορτές βάπτισης και γάμων, σε επετείους προσωπικών και ευτυχισμένων στιγμών, ή σε Εκδηλώσεις χαράς Εταιρειών μπορούν να κάνουν μία δωρεά χαράς για τα παιδιά μας.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλ: 210 7254726 - 210 7151121 epikoinonia@elepap.gr dorees@elepap.gr programmatastirixis@elepap.gr

Σας ευχαριστούμε θερμά.

 

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το όνειρο των παιδιών με αναπηρία, πραγματικότητα!

Η ΕΛΕΠΑΠ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ

H EΛΕΠΑΠ είναι Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αποκαταστάσεως Rehabilitation International RI και RI Europe και στελέχη της ΕΛΕΠΑΠ μέλη της ESMAC (European Society of Movement Analysis

for Adults and Children).

 

Contact